Recreatief drone vliegen voor beginners – Speelgoed drones

Het vliegen met speelgoed drones belooft eindeloos speelplezier!

Om te leren vliegen met speelgoed is wel een beetje gewenning nodig. De één oefent een paar minuten en heeft het snel door. De ander moet misschien iets langer oefenen, maar iedereen heeft het binnen korte tijd onder de knie. Het is in elk geval een feit, dat mensen die wat vaker met een x-box of een playstation hebben gespeeld, er al snel mee wegvliegen. Het is heerlijk om ermee te vliegen en gave stunts in de lucht uit te voeren. Ga je voor de eerste keer vliegen met een drone?

Let goed op waar de voorkant van je drone zit. Dit is te zien aan de lampjes of aan de kleur van de propellors.

Gebruik de linkerpook van de afstandsbediening alleen om op te stijgen of te landen. (Pook naar voren is opstijgen, en pook naar achteren is landen). Door de linkerpook naar links of rechts te bewegen laat je de drone om zijn eigen as draaien. Maar dat is misschien een beetje verwarrend in het allereerste begin.

Stijg nu op naar ongeveer 1 meter hoogte en probeer de met de rechterpook de drone stabiel te houden. Als dat lukt, ga je rondjes en achten draaien. En dan voor je het weet, vlieg je door het hele huis! Onder tafels door, over alles heen. Een supercoole vliegervaring die garant staat voor veel plezier!

Met de rechterpook kun je door hem naar:

 • - voren te bewegen naar voren vliegen
 • - achteren te bewegen naar achteren vliegen
 • - links te bewegen naar links vliegen
 • - rechts te bewegen naar rechts vliegen

 

Zoals je ziet,  is met een drone vliegen eenvoudig en juist die gemakkelijke  bediening zorgt voor veel plezier. De stunt drones kunnen salto’s maken, flips en 360 º turns.  Een bijzondere en leuke tijdsbesteding!

Wat wel belangrijk is om te vermelden is dat na een flip of turn de drone een beetje naar beneden zal zakken. Dan moet er dus vlot gereageerd worden, door hem weer tijdig omhoog te sturen. Heb je dat eenmaal door? Dan is het daarna puur genieten!

Onze speelgoed drones hebben een stevige, lichtgewicht behuizing. Het is sterk, licht plastic met een staaldraad erdoor. Hierdoor kan de drone best tegen een stootje, en gaat hij niet meteen stuk na een val of botsing.

Optima Drones kan bepaalde onderdelen leveren, mocht dat nodig zijn. Er wordt bijvoorbeeld wel eens om extra propellors gevraagd. Als je contact met ons opneemt, kunnen wij je de prijs en levertijd geven van de gewenste onderdelen. Beide zijn  uiteraard afhankelijk van het type drone, maar dit duurt meestal niet erg lang voor ze geleverd kunnen worden.

Met of zonder camera is beide mogelijk

Zowel de speelgoed drones als de stunt drones kunnen met én zonder camera geleverd worden. Sommige drones zijn wel camera-compatible. Maar dan zit de camera er toch niet standaard bij. Dit is, omdat sommige hobbyisten er liever zelf een camera inbouwen.


 

Recreatief drone vliegen voor gevorderden: Hobby-drones

Het is allereerst heel belangrijk om te weten wat onder recreatief vliegen valt. De wetgeving voor drone vliegen als hobby of recreatie is anders dan zakelijk vliegen. Op het moment dat er een financieel voordeel uit te behalen is (dus ook het plaatsen van een filmpje op Youtube) valt dit onder zakelijk gebruik. Omdat een drone volgens de wet een luchtvaartuig is, mag er ook voor  recreatief gebruik niet zomaar overal gevlogen worden. Informeer dus altijd even wat de wettelijke vereisten zijn op de plaats waar je wilt gaan vliegen met je drone. Voor ongeoorloofd gebruik van drones kun je een behoorlijk hoge boete krijgen. Houdt er ook rekening mee, dat er op verschillende locaties andere regels kunnen gelden.  

De stunt drones kunnen 360 º  flips en loopings  in elke richting maken.

Eenvoudig kunstvliegen (aerobatics) wordt een realiteit. De stunt drones zijn bijzonder wendbaar, en maken vliegensvlug bochten.  Ook zijn ze simpel te besturen en het is echt enorm leuk om te doen. Je kan er gave stunts mee uitvoeren in de lucht. Ook buiten bij weinig wind kan je er gerust mee vliegen. In de regen vliegen is zeker geen goed idee; dit laat de fabrieksgarantie vervallen, dus dat raden wij sterk af! Er zit tenslotte een gevoelige computerchip in de drones.

Met of zonder camera is beide mogelijk

Zowel de speelgoed drones als de stunt drones kunnen met en zonder camera geleverd worden. Sommige drones zijn camera compatible. Maar dan zit de camera er toch niet standaard bij. Dit is, omdat sommige hobbyisten er liever zelf een camera inbouwen.


 

Professioneel drone vliegen: Commerciële-drones 

Bij zakelijk drone vliegen zijn de regels uiteraard beduidend strenger dan bij recreatief drone vliegen. Allereerst moet de drone aan strenge wettelijke eisen voldoen. Er is geen drone die zo uit de fabriek aan deze eisen voldoet. Drones die gebruikt gaan worden voor zakelijke doeleinden moeten altijd technisch aangepast worden en na een strenge keuring goedgekeurd worden.

De goedgekeurde drone mag alleen door een gecertificeerde piloot bestuurd worden. Het behalen van dit officiële pilotenbrevet bestaat uit meerdere onderdelen. De theoretische delen bestaan vooral uit wet- en regelgeving, een risico analyse en het bewerkstelligen van absolute veiligheid voor zowel de omstanders als de drone piloot en zijn crew.

Er moet voor elke aangepaste en goedgekeurde drone een Operations Manual geschreven worden. Deze Operations Manual moet ook aan zeer strenge eisen voldoen. De Operations Manual kan beschouwd worden als een gebruikershandleiding van de specifieke drone in kwestie, maar dient ook bepaalde protocollen te bevatten omtrent mogelijke veiligheidsscenario’s.

Als we het hebben over commerciële drones, praten we over zeer kostbare apparatuur, welke al gauw ettelijke duizenden euro’s  kost. Deze drones met camera’s van een ultieme kwaliteit, kunnen opnames maken die ongeëvenaard zijn. De mooiste opnames kunnen hiermee gemaakt worden, haarscherp en ze gaan alle verwachtingen te boven. Vooral ook, omdat beelden gemaakt vanuit  bijvoorbeeld een helicopter nooit zo stabiel en scherp kunnen zijn.

 

Categorieën

Professionele drones

bekijk

  Accessoires

  bekijk

   Stunt drones

   bekijk

    Mini drones

    bekijk

     Onze Merken