Vliegen in eigen land is leuk, maar het meenemen van uw drone naar het buitenland om daar opnames te maken is mogelijk nog spectaculairder. Wilt u mooie opnamen maken in het buitenland door gebruik te maken van uw drone? Gebruik dan de vijf tips in dit artikel voor het vliegen met uw drone in het buitenland en u weet zeker dat u mooie opnames maakt zonder in de problemen te komen tijdens de vakantie. 

Tip 1: check de wet- en regelgeving voor u gaat vliegen
In ieder land zijn de regels voor het vliegen met drones weer anders. Kijken we naar de regels in Nederland en de regels in België, dan zien we dat deze regels al flink van elkaar verschillen. Wilt u voorkomen dat u regels overtreedt bij het vliegen met uw drone? Ga dan niet zomaar vliegen in het buitenland, maar controleer eerst de wet- en regelgeving van het land in kwestie voor het vliegen met drones.

Tip 2: let op met het vliegen op de piste
Voor wintersportgebieden gelden vaak weer andere regels dan voor andere plaatsen in het buitenland. Wilt u vliegen op de piste, zodat u prachtige beelden kunt maken van de bergen en de mensen die hier met de ski's of het snowboard vanaf roetsjen? Houd dan rekening met strenge regels en houd u ook aan deze regels, zodat u niet in de problemen komt. 

Tip 3: sluit een goede reisverzekering af voor uw drone
Ook als u zorgvuldig met uw drone omgaat, kan er van alles gebeuren met het apparaat. Uw drone kan kapot gaan door een val tijdens het filmen op vakantie, maar de gadget kan ook uit uw bagage gestolen worden. Wilt u uzelf goed beschermen tegen hoge kostenposten door schade aan uw drone of het verlies van uw drone op vakantie? Sluit dan een goede reisverzekering af voor u op vakantie gaat met uw drone. 

Tip 4: neem een goede tas mee voor uw drone
Als u op vakantie gaat en een flinke afstand gaat afleggen om uw vakantiebestemming te bereiken, moet uw drone goed beschermd worden tijdens de reis. Niet alleen als u met het vliegtuig gaat, maar ook als u zelf met de auto gaat moet u uw drone goed inpakken. Koop een goede tas voor uw drone en u weet zeker dat de gadget niet zomaar kapot kan gaan onderweg. 

Tip 5: laat uw drone nooit (te lang) in een warme auto liggen
De batterijen die in drones zitten, kunnen niet goed tegen hitte. Om te voorkomen dat uw gadget kapot gaat door een defect aan de batterijen, is het belangrijk om het apparaat nooit (lang) in een warme auto te laten liggen. Gaan uw batterijen kapot op vakantie en heeft u geen nieuwe batterijen meegenomen, dan kunt u de drone niet meer gebruiken op vakantie en kunt u die mooie filmopnamen wel vergeten.